ניתוח להגדלת שדיים נועד להגדיל ולהבליט את השדיים על-ידי שימוש בשתלי סיליקון. הצלחת הניתוח תלויה בתכנון מדוקדק. חשוב מאוד לאפיין את נתוני החזה והשד לפני הניתוח ולהגדיר ביחד איתך את היעדים בניתוח. יש להבין אם מדובר בשד שתמיד היה קטן או בשד שהתרוקן מנפח לאחר הריונות, הנקות או ירידה במשקל. חשוב מאוד גם להתרשם ממידת הסימטריה של השדיים והפטמות / עטרות, עובי רקמת השומן והשד ומבנה בית החזה. בהתאם לממצאים האלה ניתן לגבש המלצה לגבי צורת השתל, מיקום השתל (מתחת או מעל השריר) וגודל השתל.

שתלי סיליקון מיוצרים במגוון תצורות: בצורה עגולה או טיפתית (אנטומית), בממדים שונים של גובה, רוחב, בלט ונפח, ובמרקם חיצוני מחוספס או חלק. בחירת השתל תיעשה איתך בפגישת הייעוץ לפני הניתוח, בהתאם לרצונך ולנתונים הגופניים שלך. חשוב לזכור ששתל גדול מדי עלול לגרום לאי-נוחות ולצניחה מואצת של השד לאורך זמן (מצורפות תמונות דוגמה של שתלים בצורות וגדלים שונים).

הניתוח:

הניתוח מתבצע בהרדמה כללית ואורך כשעה. דרך חתך עורי באורך כ-5 ס"מ הממוקם בתוך הקפל מתחת לכל שד, מתבצעת הפרדה של הרקמות ליצירה של כיס בממדים של השתל המיועד. ניתן למקם את השתל מתחת לרקמת השד ומעל שריר החזה (הפקטורליס הגדול) במידה ויש מספיק עובי רקמה לכסות ולרפד את השתל. אחרת, מומלץ למקם את השתל מתחת לשריר החזה. לאחר הכנסת השתל מתבצעת סגירה של החתכים בעור עם תפרים נמסים. לרוב אין צורך להשאיר נקזים.

מרבית המנתחים הפלסטיים בארץ ובעולם מעדיפים להשתמש בשתלים עם מילוי של סיליקון, על-פני שתלים עם מילוי של מי-מלח. שתלי הסיליקון החדשים של החברות המובילות בעלי סיכון נמוך מאוד לדליפה. למרות שבעבר עלו חששות בנוגע לקשר בין שתלי סיליקון לבין התפתחות של מחלות ראומטולוגיות וסרטן, לא נמצא בסיס לחששות אלה ובשנים האחרונות חודש האישור לשימוש בשתלי סיליקון בארה"ב. עם זאת, יש הבדל משמעותי באיכות המוצרים – לראייה, שתלי ה- PIP שהיו באיכות נמוכה ולפיכך יצאה הוראה להחליפן בכל המטופלות. אני משתמש אך ורק בשתלים באיכות הגבוהה ביותר העומדים בתקן איכות מוכר. לשתלים כיום אין תאריך תפוגה שלאחריו חובה להחליפם. אין חובה להחליף שתלים אלא אם כן אובחנה בהם בעיה כלשהי במהלך החיים. בנשים עם שדיים צנוחים, יש לרוב צורך לשלב את ניתוח ההגדלה עם הרמת שד.

מהלך אשפוז והחלמה:

בשלב ההתעוררות מהניתוח תחושי עייפות וטישטוש קל למשך שעות בודדות. במידה ותחושי כאבים תטופלי בתרופות נוגדות כאב. החזה יהיה לבוש בחזיית הספורט שהבאת לניתוח. בדרך כלל תוכלי להשתחרר הביתה ביום הניתוח. תוכלי לצפות לתחושת לחץ מקומי וכאב בינוני בימים הראשונים לאחר הניתוח. במרבית המקרים תוכלי להסתפק בתרופות נוגדות כאב בסיסיות (כגון אקמול, אופטלגין או אדוויל). בימים אלה תימנעי מפעילות מאומצת עם הידיים, אך מומלץ להתהלך ולבצע פעילות בסיסית בבית. תוכלי להתחיל לרחוץ את החזה במקלחת כעבור 48 שעות. יש להימנע משכיבה על החזה משך 4-6 שבועות ויש ללבוש את חזיית הספורט למשך 4 שבועות.

בשבועות הראשונים לאחר הניתוח תבחיני שהחזה נפוח וגבוה – זוהי תוצאה של הנפיחות והבצקת מהניתוח ויש לצפות לירידה הדרגתית בנפיחות על-פני שבועות. יש לזכור שהשד ימשיך להתרכך ולקבל את מראהו הסופי במהלך 6-9 חודשים.

כיצד להתכונן לניתוח?

  • לקראת הניתוח תתבקשי לבצע מספר בדיקות (בדיקות דם, ייתכן א.ק.ג. וצילום חזה, והדמיית שד).
  • מומלץ להימנע מנטילת תרופות נוגדות קרישה (כמו אספירין / מיקרופירין) או תוספי מזון טבעיים שעלולים לעכב קרישת דם.
  • מומלץ מאוד להפסיק לעשן לפני הניתוח.
  • יש להגיע לניתוח מצוידת בחזיית ספורט ללא ברזלים עם סגירה קדמית, לפי המידה שנמסרה בייעוץ לקראת הניתוח.